nedelja, 3. februar 2008

Bravo Francozi!!!

Ja, bravo! Da je francoski trgovec s polic umaknil tiste izdelke, ki so se v zadnjem letu podražili preveč (mislim da nad 14%). Če bi naši trgovci naredili isto mejo, bi zmanjkalo pol trgovine.. No ja, večina izdelkov, ki se je v zadnjih mesecih podražila, se je podražila za kar veliko. Mogoče se kdo z mano ne bo strinjal, da je prav s polic umakniti zadeve...

Druga šansa je, da mora imeti vsak izdelek ob ceni JASNO IN VIDNO napisano, koliko se je v zadnjem letu podražil, da kupec ve, ali se mu splača kupiti izdelek ali se raje odloči za drugega. Saj vem ja, tisti, ki to kupujejo itak vidijo razliko... Kaj pa olje? Pa kako čistilo,... ki jih kupujemo manj pogosto?

Zase vem, da če bi mi zraven pisalo, koliko je šel izdelek gor, bi se odločila, da ga ne kupim in pika! Brez česa sem pa že lahko! OK, razen brez limon, ki so - še enkrat 2,15 evra za kilo! KAJ SO NORI????? No, lahko pričakujemo da spomladi in poleti tudi v lokalih ne bomo več pili limonade, ker bo predraga! :(((

Pa še to: pazite v trgovinah, ker pošteno nategujejo - alla AKCIJA, kupiš tri pakirane izdelke skupaj, prihraniš 20%... NI REEEEEEEES!!!! Svinje, če kupiš tri posamično te pa 5% ceneje pride kot pakirani!!! Tako da: dajte si za nakup vzeti malo več časa in BODITE POZORNI NA NATEGOVANJE!!!

Jaz bom pa ekskurzijo naredila po Šparu, Mercatorju, Tušu, Hoferju, Lidlu in Leclercu - pa videla, kje je kaj ceneje! Ne bom več preplačevala pa pika!!! (razen Lidla in Hoferja so pa vse trgovine tako blizu, da ni panike, da bom porabila več bencina). :)

Pa veselo nakupovanje in zapravljanje denarja za bedarije :D

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

ojla, majči, stem se pa nikakor ne morem strinjat.

ne bom komentiral razloga za podražitev, ki so po vsej verjetnosti kartelni in/ali navijanje cen do roba možnega. čeprav v sloveniji še tega ni treba, saj imata dva človeka vso slo gospodarstvo pod roko, tako da lahko lepo dvigata brez težav pa si nič ne moremo. saj smo hotli zaradi nacionalnega interesa met vse "sami", ane... jah right.

ampak, ne vidim razloga, zakaj bi bilo podražene ergo drage izdelke potrebno odstranit s polic. to privede samo do tega, da jih enostavno ne bo mogoče kupiti. prejšnji teden bi ubijal za barillo arabiato, pa je ni bilo, ker freakin spar očitno po novem drži samo bolognese in tomato. omg. vidiš point? če nekdo želi plačat 100 evrov za arabiato zakaj ne bi, saj ima vso možnost da se odloči ali želi kupit ali ne.

lp

Haro pravi ...

to je bila samo reklamna kampanja tega trgovca.. izdelki se baje sploh še niso podražili